Praktische informatie over je woning

Gordijnen en overgordijnen

Gordijnen en overgordijnen dienen brandvertragend te zijn. Glasgordijnen moeten voldoen aan volgende kenmerken: 100% Trevira CS met M-1 attest of volgens DIN4102-B1 normen. Overgordijnen moeten voldoen aan volgende kenmerken Trevira CS garens_NEN 1722 DIN-NF-M1-BS.

Onderhoud

Je staat zelf in voor het onderhoud van je assistentiewoning. Je kan hiervoor een beroep doen op poetsdiensten van mutualiteiten of dienstenchequebedrijven. De liften, gangen en gemeenschappelijke ruimten worden onderhouden door een externe firma. De buitenkant van de ramen van uw woning worden vier maal per jaar gereinigd door een schoonmaakbedrijf. Je wordt hiervan op voorhand op de hoogte gebracht zodat je deze mensen toegang kan verlenen tot je woning.

Afval

Je kan je huisvuil deponeren in de afvalruimtes. Meer informatie over het sorteren van afval lees je verder in deze brochure.

Diftar

Uw maandelijks tarief voor Diftar bedraagt 3 euro. Dat komt op een jaarlijks bedrag van 36 euro.

IOK en stad Turnhout innen dit bedrag d.m.v. een betalingsuitnodiging. De eerste betalingsuitnodiging bedraagt 75 euro. Men mag minder dan dit bedrag overschrijven. Zodra uw Diftarsaldo onder de grens van 10 euro komt, ontvang je een nieuwe betalingsuitnodiging.

Technisch defect

Zorggroep Orion is verantwoordelijk voor de herstellingen en zaken vermeld op de inventarislijst. Voor herstellingen die niet eigen zijn aan de assistentiewoning zelf kan Zorggroep Orion niet aangesproken worden. Het is dus best om hiervoor zelf een vakman te contacteren. Mocht je twijfels hebben, contacteer dan best de woonassistent Anita Dom.

Aanvragen voor herstellingen moet je noteren in de werkagenda. Deze bevindt zich aan het lokaal bij de liften op de gelijkvloerse verdieping in De Flatjes en in de wasruimte in De Dijk. Technici van Zorggroep Orion zullen dan de herstelling uitvoeren. Bij dringende zaken en alle andere vragen kan je je wenden tot de woonassistent.