Zorggroep Orion breidt uit met nieuwe kinderdagverblijven in Turnhout en Beerse

Zorggroep Orion breidt uit met nieuwe kinderdagverblijven in Turnhout en Beerse

Zorggroep Orion verdubbelt kinderopvangcapaciteit in 2025: nieuwe locaties in Turnhout en Beerse

Lageresolutie_27-08-2024_03
SHG_DeWending 01
logo Beerse
27-08-2024_06

Zorggroep Orion heeft ambitieuze uitbreidingsplannen voor 2025. Naast de bestaande drie kinderdagverblijven in Turnhout, zal de zorggroep volgend jaar twee nieuwe locaties openen. In Turnhout komt er een uitbreiding van 35 plaatsen in woonzorgcentrum De Wending, en in Beerse wordt het historische Huize Bastijns omgevormd tot een kinderdagverblijf met 17 gesubsidieerde plaatsen. Deze uitbreidingen zijn een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Zorggroep Orion, die haar zorgaanbod de afgelopen jaren aanzienlijk heeft verbreed, onder andere met  extra assistentiewoningen en een dienstencentrum in de zorginnovatiebuurt Niefhout, antennepunten in Turnhout ter bevordering van verbinding in de buurt, een CADO binnen dienstencentrum Albert Van Dyck, kindzorg in Turnhout en binnenkort ook thuisverpleging.

Foto 1: met Huize Bastijns op de achtergrond medewerkers van team kindzorg bij Zorggroep Orion, Sandy Magermans, Ingrid Smits en Griet Gys.

Foto 2: De Kleine Wending krijgt een mooie plek in de linkervleugel op het gelijkvloers van WZC De Wending in Turnhout.

Foto 3: met Huize Bastijns op de achtergrond medewerkers van team kindzorg bij Zorggroep Orion, Sandy Magermans, Ingrid Smits en Griet Gys samen met Nico Verhoeven, projectmedewerker bij Beerse. 

Succesvolle toekenning van extra plaatsen door Agentschap Opgroeien

Op 2 mei 2024 ontving Zorggroep Orion het bericht dat haar aanvragen voor gesubsidieerde opvangplaatsen in zowel Turnhout als Beerse werden goedgekeurd. Voor Turnhout gaat het om 35 extra plaatsen, terwijl Beerse 17 nieuwe opvangplaatsen krijgt. Deze toekenning is een erkenning van de sterke dossiers van Zorggroep Orion, die zowel in Turnhout als Beerse het hoogste scoorden in de rangschikking van kinderopvangdossiers.

Sandy Magermans, manager Kindzorg bij Zorggroep Orion, licht toe: “Deze toekenning is een belangrijke mijlpaal voor Zorggroep Orion. Het stelt ons in staat om onze capaciteit voor kinderopvang aanzienlijk uit te breiden en tegelijkertijd in te spelen op de grote nood aan opvangplaatsen in beide gemeenten.”

Nieuwe locatie in Turnhout: De Kleine Wending

In Turnhout zal Zorggroep Orion de extra opvangplaatsen realiseren in woonzorgcentrum De Wending, waar een ruime flexplek en enkele kantoorruimtes op het gelijkvloers omgebouwd worden tot kinderdagverblijf De Kleine Wending. Dit zal plaats bieden aan 54 kinderen, verdeeld over drie leefruimtes, waarvan twee leefgroepen zullen worden ingevuld door de 35 gesubsidieerde plaatsen. Met deze uitbreiding wordt niet alleen het zorgaanbod in Turnhout versterkt, maar ook de continuïteit van kwalitatieve opvang voor jonge gezinnen gewaarborgd. Bart Michielsen, directeur Zorggroep Orion duidt de keuze van de locatie: “We zijn bijzonder opgetogen over de locatie, De Kleine Wending, krijgt een mooie thuis op het gelijkvloers van WZC De Wending, omgeven door onze prachtige tuin waar onze bewoners van assistentiewoningen en het woonzorgcentrum ook vaak te vinden zijn. Een prachtige kans om interactie tussen verschillende generaties te versterken en zo nog meer met elkaar in verbinding te staan. Inhoudelijk is dit een bijzonder sterk verhaal.”

Historische locatie in Beerse: Huize Bastijns

Voor Beerse betekent de opening van Huize Bastijns een primeur: het is het eerste initiatief van Zorggroep Orion buiten Turnhout. Het prachtige, historische pand in de Bisschopsslaan krijgt een nieuwe bestemming als kinderdagverblijf, met plaats voor 17 kinderen. De erfpachtovereenkomst met de gemeente Beerse werd in augustus goedgekeurd, en de zorggroep zal het pand restaureren en aanpassen aan de moderne eisen voor kinderopvang, met respect voor het erfgoedkarakter van het gebouw.

Magermans benadrukt de unieke locatie: “Huize Bastijns is een perfecte plek voor kinderopvang. Het karaktervolle pand in een groene omgeving biedt een warme, veilige plek voor de kinderen, terwijl ouders profiteren van de centrale ligging en goede bereikbaarheid.”

Opening gepland in 2025

Zorggroep Orion werkt nauw samen met gespecialiseerde architecten en erfgoedexperts om de aanpassingen in zowel Turnhout als Beerse zo snel mogelijk te realiseren. De openingen van De Kleine Wending in Turnhout en Huize Bastijns in Beerse staan gepland voor het voorjaar van 2025. Ouders zullen via een centraal inschrijvingsloket hun kinderen kunnen aanmelden.

Toekomstige ambities en groeikansen

Met deze uitbreiding versterkt Zorggroep Orion niet alleen haar positie als zorgverlener in de Kempen, maar kijkt ze ook vooruit naar verdere groeimogelijkheden. De uitbreiding naar Beerse is daarbij een belangrijke stap, die deuren opent voor toekomstige initiatieven in de bredere regio.

Meer informatie

Voor meer informatie over de uitbreiding van de kinderopvang en de inschrijvingsprocedures, kunnen ouders terecht op de website van Zorggroep Orion: www.zorggroep-orion.be.

 

 

Deel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *