WZC De Vliet

WZC De Vliet is gelegen aan de Albert Van Dyckstraat 39. Er wonen 60 bewoners verdeeld over twee leefgroepen. Deze leefgroepen richten zich op ouderen met dementie of met geheugenproblemen. Deze afdelingen worden geleid door een teamcoach. De Vliet is voor iedereen toegankelijk, ook met rolstoel of rollator.

Expertise in dementie

Bij Zorggroep Orion kunnen bewoners met dementie rekenen op een aangepaste behandeling. WZC De Vliet is een echt ‘huis voor bewoners met dementie’. Met jaarlijkse vormingsmomenten, een expertengroep en opvallende samenwerkingsverbanden is deze aanpak innovatief en stevig onderbouwd. Centraal principe bij de visie rond zorg voor ouderen met een dementieprobleem is zorg op maat, aangevuld met empathie, geduld en respect.

Jouw kamer in De Vliet

Elke bewoner beschikt over een individuele kamer. Elke kamer is voorzien van een badkamer, een elektrisch hoog-laag bed, ingebouwde kasten (kledinghangers zijn niet voorzien), nachttafel, tafel, stoel en aangepaste zetel. Elke kamer is voorzien van een oproepsysteem. Deze ruimte kan men nog naar eigen goeddunken inrichten met klein meubilair (zetel, TV-kast, …) schilderijen, bloemen en planten of andere zaken waar men belang aan hecht. Aan de ramen hangen gordijnen.

Om beschadigingen te voorkomen aan de muren worden nagels niet toegelaten. Er is een speciaal ophangsysteem voorzien.

Televisie – digitaal kijken
Men kan enkel digitaal televisie kijken. De bewoner zorgt zelf voor een televisietoestel, voorzien van een DVB-C tuner. Breng ook een Coax-kabel mee. Opgelet: digicorders kunnen niet worden aangesloten.

Telefoon
Huur van de telefoon kost 2,5 euro per maand plus belkosten. Het telefoonnummer van thuis kan niet overgezet worden. Er wordt een nieuw nummer toegekend.

Internet
Bewoners kunnen over internet beschikken via de WIFI. De code is automatisch beschikbaar op elke kamer.

Elektrische rolstoel
Deze dient op de kamer van de bewoner of met de teamcoach afgesproken plaats gezet te worden.

Veiligheid
Er is geen kluis voorzien op de kamer. Zorggroep Orion is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies van persoonlijke bezittingen. Wij adviseren om waardevolle zaken zorgvuldig te bewaren, indien mogelijk afgesloten.

Briefwisseling
Je briefwisseling kan bedeeld worden op je kamer of bewaard worden in de verpleegpost.

Veiligheid elektrische toestellen
In het belang van de brandveiligheid zijn er strikte veiligheidsvoorschriften. Indien je kleine elektrische apparaten wenst mee te brengen (radio, tafellampen,…) dienen deze te voldoen aan de vereiste veiligheidsvoorschriften (CE Keuring).

Was
Bed- en badlinnen (handdoeken, washandjes of lakens) zijn voorzien. Op dit moment werkt WZC De Wending samen met een externe wasserij. Indien je wenst dat het WZC de persoonlijke was organiseert, wordt het wasgoed individueel opgehaald en terugbezorgd.
Kledij door de wasserij gewassen, wordt door de wasserij gemerkt met een streepjescode. Per maand worden de kosten voor de was aangerekend als supplement op de dagprijs. Elk kledingstuk dat gewassen wordt, wordt per stuk aangerekend. Je kan uiteraard ook kiezen om de was zelf te doen. Voorzie een linnenmand met deksel op de kamer.

Kledij
Men dient voldoende kledij te voorzien voor 14 dagen. We raden je wel aan zoveel mogelijk persoonlijke spullen te voorzien van een etiket met naam.

Medicatie
Medicijnen worden bij Zorggroep Orion aangeleverd door apotheek Goed. Je kan maximum voor de eerste zeven dagen medicatie meebrengen. Je betaalt de medicatie via de verblijfsfactuur.
Indien je van de adviserend geneesheer het akkoord kreeg tot terugbetaling van een medicijn, dan dien je die medicatie-attesten hiervoor mee te brengen bij de opname.
Breng ook je mutualiteitsklevers mee. Een woonzorgcentrum is verplicht om alle medicatie die de bewoner neemt te noteren in het zorgdossier (dus ook medicatie, zalven, enz. in eigen beheer). Bij medicatie in eigen beheer dient de huisarts een formulier in te vullen en ondertekenen. Voor meer informatie kan je bij je teamcoach
terecht.

Kapper – pedicure
Je kan je eigen kapper en pedicure op de kamer laten komen. Je kan ook beroep doen op de dienstverlening van onze pedicure of je kan naar het kapsalon in het WZC gaan.
Het tarief hiervoor wordt op de factuur gezet. De afspraken kunnen gemaakt worden via de afdeling of via de balie/het onthaal in WZC De Wending op het gelijkvloers.

Gerelateerde links:

Vrijwilligers welkom in De Vliet

Gelukkig kan De Vliet rekenen op een 45tal vrijwilligers. Toch zijn er nog vrijwilligerstaken die open liggen om ontdekt te worden. Ook zin om bij deze toffe club te horen, bekijk snel deze pagina en neem vrijblijvend contact op. Wij verwachten jou!

Adres

Albert Van Dyckstraat 39, 2300 Turnhout   

Kaartje wordt geladen.

Contact gegevens

Albert Van Dyckstraat 39
2300 Turnhout
Tel.: 014 28 40 00
secretariaat@zorggroep-orion.be

Beschikbare diensten

Neem contact op!

Nieuwe projecten