NIEUWE ROEPNAAM VOOR GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN 1 & 2 IN TURNHOUT

Vanaf nu gaan de assistentiewoningen van Zorggroep Orion in de Albert Van Dyckstraat door het leven met een eigen roepnaam, nl. De Flatjes en De Dijk. Deze nieuwe roepnamen benadrukken de eigen identiteit van elke “Groep van Assistentiewoningen” zoals deze officieel heten. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers werden vorige week al op de hoogte gebracht van deze nieuwe roepnamen. 


Welkom in De Flatjes en De Dijk.

De Flatjes

bewoners De Flatjes met woonassistent Anita Dom

De “Groep van assistentiewoningen 1” in de Albert Van Dyckstraat 10 mag zichzelf historisch als één van de eersten op de kaart zetten in Turnhout met hun aanbod aan serviceflats. De roepnaam “De Flatjes” is door de bewoners al lang in gebruik en kan nu eindelijk ook in alle communicatie met deze naam aangeduid worden.

De Dijk

bewoners De Dijk met woonassistent Anita Dom

Aan de overkant, in de Albert Van Dyckstraat 37, vlak naast WZC De Vliet, zijn er ook assistentiewoningen. De bewoners mogen zich vanaf 18 maart nog meer thuis voelen in De Dijk. Verbaal verwijst deze naam naar de Albert Van Dyckstraat, maar De Dijk staat vooral voor een betrouwbare, zorgzame plek om te wonen. Exact waar onze bewoners voor kozen toen ze introkken in een assistentiewoning bij Zorggroep Orion.

Ook namen voor onze nieuwe locaties: dienstencentrum De Wissel en assistentiewoningen De Houthaven.

Een eigen naam die mooi past bij de namen van de andere sites van Zorggroep Orion, stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Na een brainstorm door een organisatiebrede werkgroep, ook voor onze nieuwe projecten,  kwamen deze namen tot stand. Voor ons nieuwe project in het Pioniersgebouw in Turnhout krijgt het nieuwe dienstencentrum de naam De Wissel en de bijhorende 60 assistentiewoningen de naam De Houthaven. De Wissel verwijst naar de nabijheid van het station waar het een komen en gaan en ontmoeten is van vele mensen. De Houthaven verwijst naar de vroegere industriële activiteit op deze plek en een haven is tevens een plek die een geborgen thuis biedt. 

Voorzitter Luc Op de Beeck: “We wensen alle bewoners, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers een aangenaam toeven in De Flatjes en in De Dijk. De bewoners kregen vorige week al van hun woonassistent de primeur met een aankondigend “geboortekaartje” en bijhorende suikerbonen in hun brievenbus. Ook onze medewerkers en vrijwilligers zijn al op de hoogte. Ons team van facility zorgde tevens voor de aanpassing van de signalisatie op al onze borden aan de inkom en op de site zodat iedereen gemakkelijk zijn weg vindt naar De Dijk en De Flatjes.”

Deel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *