Ontmoetingscentrum De Meerloop op het begijnhof van Turnhout gaat door.

ONTMOETINGSCENTRUM DE MEERLOOP OP HET BEGIJNHOF IN TURNHOUT GAAT DOOR!

Team De Meerloop Joyce en Jochem

Sinds de bekendmaking van de plannen voor dienstencentrum De Wissel dat dit najaar opengaat in de wijk Niefhout, werd soms aangegeven dat ontmoetingscentrum De Meerloop op het Begijnhof op termijn zou ophouden te bestaan. Vandaag nuanceert Zorggroep Orion dit verhaal. Ontmoetingscentrum De Meerloop blijft bestaan. De werking zal hierbij vooral gefocust zijn op het creëren van ontmoeting en verbinding. Zorggroep Orion hoopt hierbij te kunnen samenwerken met verschillende lokale zorgpartners en organisaties om een boeiend en gastvrij aanbod en bijhorende dienstverlening op de affiche te kunnen zetten in het ontmoetingscentrum dat zich op het allermooiste plekje van Turnhout bevindt.

Ontmoetingscentrum De Meerloop mocht eind juni nog 20 kaarsjes uitblazen. Luc Op de Beeck, voorzitter Zorggroep Orion licht toe: “De verderzetting van De Meerloop, zij het in een andere vorm, is een mooi verjaardagsgeschenk voor ons schitterende team aan geëngageerde vrijwilligers, maar ook aan de vaste bezoekers die graag langs komen voor een warm gesprek, een heerlijk drankje, een leerzame activiteit of voor informatie over onze dienstverlening. Het was met pijn in het hart dat we de werking op een lager pitje dienden te zetten. Een van de redenen is het feit dat  het historische karakter van het gebouw niet meer beantwoordt aan de huidige bouwkundige eisen voor een hedendaags dienstencentrum. De Meerloop is bijvoorbeeld niet voldoende rolstoeltoegankelijk. Dit najaar vullen we de toekomstige werking in De Meerloop verder in. We gaan vooral kijken wat het gebouw wel toelaat en wat haalbaar en wenselijk is voor onze medewerkers, vrijwilligers en mogelijke zorg- en welzijnspartners uit de buurt om samen een verbindende plek te creëren waar het goed toeven en ontmoeten is voor onze bezoekers. Op deze manier hopen we de drempel laag te houden voor die doelgroep die het meest baat kan hebben bij het aanbod van onze dienstencentra.”

Info: www.zorggroep-orion.be/dienstencentrum

ZORGGROEP ORION

Ruim 200 medewerkers en 280 vrijwilligers zetten zich samen in om integrale, kwalitatieve en mensgerichte zorg- en dienstverlening te bieden. Onze zorggroep omvat woonzorgcentrum De Wending, woonzorgcentrum De Vliet, assistentiewoningen De Flatjes en De Dijk, lokaal dienstencentrum Albert Van Dyck, lokaal dienstencentrum De Schoor en ontmoetingscentrum De Meerloop. Eind 2023 realiseren we dienstencentrum De Wissel en 60 assistentiewoningen in De Houthaven. Dit bevindt zich in de nieuwe stadsomgeving Niefhout waar sterk wordt ingezet op zorg.

www.zorggroep-orion.be

Deel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *