Medewerkers van WZC De Vliet stellen trots hun nieuwe naam voor.

WZC De Wending en, helemaal nieuw, WZC De Vliet. Meteen een warme oproep om in de toekomst de juiste namen te gebruiken voor beide woonzorgcentra.

Zorggroep Orion huist twee woonzorgcentra in de Albert Van Dyckstraat in Turnhout. Tot voor kort gingen deze door het leven met de roepnamen WZC De Wending 1 en WZC De Wending 2. Sinds 1 oktober heeft elk woonzorgcentrum zijn eigen roepnaam; passend bij zijn eigen identiteit en werking, nl.

Na een brainstorm door een organisatiebrede werkgroep met bewoners, vrijwilligers en medewerkers kreeg WZC De Wending 2 een eigen naam. Communicatiebureau WIZZ werd vervolgens ingeschakeld tijdens dit traject rond naamgeving voor advies rond naamgeving bij Zorggroep Orion en om de resultaten van de brainstorm door een kritische en neutrale bril te bekijken. Het resultaat is de roepnaam WZC De Vliet. De Vliet bevindt zich ter hoogte van de Kasteelloop een stukje water in het parkgedeelte van deze zone die grenst aan het woonzorgcentrum. VLIET doet denken aan beweging op een eigen ritme, kabbelend water en verwijst zowel naar de locatie als naar het leven binnen het woonzorgcentrum.

WZC De wending 2, gelegen in de Albert Van Dyckstraat 39 in Turnhout, huist een 60-tal bewoners die lijden aan de ziekte dementie. Dit huis heeft met haar specifieke werking en met de interactie tussen medewerkers, vrijwilligers en bewoners zijn eigen identiteit. Een eigen naam voor deze bijzondere thuis die mooi past bij de namen van de andere sites van Zorggroep Orion, stond al een tijdje op het verlanglijstje.

Lees HIER het volledige persbericht.

Deel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *